Ga naar de inhoud

6 Tips voor een newborn mama

Tips voor een newborn mama, die kun je vast wel gebruiken. Lieve mama, lieve jij. Jij bent net mama geworden. Of misschien ben je het al een tijdje, maar voelt het tegelijkertijd ook nog heel nieuw en vers. Jij bent, zoals je dat de afgelopen tijd vast al hebt gehoord, een kraamvrouw. Een newborn mom. Of gewoon een mama met een pasgeboren baby.

Waarschijnlijk ben je vermoeid van de slapeloze nachten, van het proberen bij te komen van wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd. Misschien heb je al eens gesnauwd naar je partner. Achteraf onterecht, maar op dat moment kon je er echt niks aan doen.

Lieve mama, het is oké. Je doet het goed.

Mocht je toch nog op zoek zijn naar tips hoe je bepaalde dingen het handigste kunt aanpakken ben je hier op het juiste adres. In deze blog geef ik je tips voor een newborn mama, tips voor een kraamvrouw of tips voor een newborn mom. Het is maar net hoe jij jezelf ziet ;-). Tips voor in je kraamperiode!

Want die duurt veel langer dan alleen die eerste week.

Doe waar jij je goed bij voelt

Deze wil ik je echt zo duidelijk op het hart drukken, want het is ZO belangrijk. Doe waar JIJ je goed bij voelt, lieve mama! Je gaat van iedereen adviezen, tips voor een newborn mama en misschien zelfs commentaar krijgen. Maar uiteindelijk gaat het om jou en je kindje en moet je dus vooral doen waar jij je goed bij voelt. Uiteindelijk ben jij degene die jouzelf en je kindje het beste kent en het beste weet wat in jullie omgaat.

Vraag, vraag en vraag!

Vraag om hulp, adviezen en tips! Haha, lekker tegenstrijdig met het vorige punt. Maar het is wel zo. Vraag om hulp! Je kraambezoek wilt ook echt wel een rondje met de hond of je avondeten vast klaarmaken zodat jij even kunt douchen.

tips voor een newborn mama slapen wanneer baby slaapt

Slaap wanneer je baby slaapt

Ja, ook zo’n mega cliché. In ieder ’tips voor een newborn mama’-lijstje staat deze. Maar ik zou het je wel echt als advies geven. Slaap wanneer je baby slaapt. Zeker wanneer dit, vaak bij een eerste, gewoon kan. Je geen andere verplichtingen hebt. En ik snap het heel goed hoor, als je ook gewoon even een uurtje film of serie wilt kijken of waar jij dan ook blij van wordt. Maar ga zo nu en dan toch ook even tegelijkertijd op bed. Even bijtanken. Tukken.

Ontspan

Oh lieve mama, wat is er toch een hoop gebeurt de afgelopen tijd. Waarschijnlijk staat je lijf nog steeds onder constante spanning. Heel belangrijk om ook even te ontspannen. Happy mama = happy baby. Neem een lekker bad, maak een wandeling (als je fysiek dit weer kunt, niet te snel!) of bestel een keer het avondeten zodat jij geen kook-stress hebt :-).

Laat je verwennen

Misschien heb je dit in je zwangerschap ook al laten doen, maar laat je even flink verwennen! Er is niet niks gebeurd hè. Je bent net moeder geworden! Hebt misschien wel een urenlange bevalling achter de rug, of juist een hele explosieve, of net een zware buikoperatie. Neem de tijd om te herstellen en maak er misschien wel een klein beetje misbruik van. Laat je partner, of bezoek, maar even voor jou lopen om een glas water te pakken. Laat een ander maar even de luier verschonen, er volgen er nog genoeg waar je geen zin in hebt ;-).

Luister naar jezelf

Sluit een beetje aan bij mijn eerste punt, doe waar jij je goed bij voelt, maar ik vind het dan ook echt het allerbelangrijkste. Doe waar jij je goed bij voelt & luister naar jezelf. Dé tip der tips voor een newborn mama.

Ik wil je wel 100 tips en ideeën geven om lief voor jezelf te zijn. Maar als jij wel graag weer direct aan de slag gaat en dit ook direct weer kunt, doe het dan ook vooral. Zo heb ik na de bevalling van Wolf de kraamhulp gauw genoeg verteld dat ik graag zelf de was doe, en bij Luca is ze hier niet eens aan begonnen :-). De was is een van de weinige dingen in het huishouden, haha, dat ik gewoon graag zelf en op mijn manier doe. Ik vond het fijn om die regie nog enigszins te kunnen behouden.

Doe dit dus ook vooral. Ga de was doen, als je hier blij van wordt. Ga koken, of blijf vooral lekker op de bank liggen. Luister!


Neem hulp aan, je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen lieve mama! Neem deze tips voor een newborn mama met je mee. Je hoeft er niet direct nu wat mee te doen, dat kan ook morgen :-).

En mocht je gewoon even willen kletsen, stuur me dan een berichtje op Instagram, vind ik heel leuk!