Ga naar de inhoud

Ga voor jouw droomleven

Dromen zijn er om te dromen. Je kunt ’s nachts dromen en daarin een droomleven leiden. Maar je kunt ook dagdromen over je droomleven. Over hoe je wil dat je leven eruit zit. 24/7 en niet alleen in je dromen.

Als ik het over je droomleven heb, bedoel ik die laatste. Je droomleven, het leven van je dromen. Het leven waarin je kunt zijn wie je wil zijn en kunt doen wat je wil doen. Het leven waar je, hopelijk, naar toe werkt in je dagelijkse leven.

Wat is een droomleven?

Een droomleven is er een waarin je vrij bent om je passies na te jagen en te doen wat je gelukkig maakt. Je hoeft je geen zorgen te maken over geld of rekeningen en je kunt jouw tijd besteden, zoals jij dat wilt.

Wat een droomleven precies inhoudt zal voor iedereen anders zijn. De een wil niks liever dan verre reizen maken en iedere maand in een ander land leven. En de ander kan ervan dromen om in een klein, oud boerderijtje ergens in tussen de koeien te wonen en bij het wekelijkse rondje supermarkt dezelfde dorpsgenoten tegen te komen.

Dat is het hele idee van een droomleven, dat het voor iedereen anders is en voor iedereen precies zijn of haar droom is :-).

Een droomleven is een leven waarin je ultiem gelukkig bent. Waarin je kunt zijn wie jij wilt zijn en doen wat je wilt doen. Waarin je de ultieme vrijheid beleefd en waarin je eigenlijk niks meer te dromen hebt.

droomleven

Wat zijn de voordelen van een droomleven?

De meeste mensen hebben altijd wel één doel in het leven. Succes in je carrière, een grotere auto of huis. Of op je 40e met pensioen kunnen. Continue streven naar iets.

Maar wanneer je een droomleven leidt, dan leidt je nu al het leven van je dromen. Dan is er niet per se meer iets om naar te streven. Omdat je nu al daar bent waar je wilt zijn. Jij geeft jouw leven vorm, zoals jij dat wilt. Je bent niet 40 uur in de week aan het werken om die grotere auto te kunnen veroorloven, maar die auto heb je al.

Een droomleven helpt je om stress en angst te verminderen. Tenslotte leidt je het leven van je dromen!

Hoe kun je een droomleven bereiken?

Om een droomleven te bereiken, zul je eerst voor jezelf duidelijk moeten hebben wat jouw dromen zijn. Betekent dat dat je financieel vrij bent? Dat je de wereld wilt rondreizen? Of “gewoon” gelukkig en gezond zijn? Het maakt niet uit wat je dromen precies zijn, er zijn altijd manieren om ze uit de werkelijkheid te laten worden.

Zodra je je droomleven gedefinieerd hebt, kun je stappen gaan nemen om het werkelijkheid te laten worden. Je kunt gaan onderzoeken wat er precies nodig is om jouw droomleven te leiden en wat de mogelijkheden zijn. Als je de wereld wil rondreizen, dan kun je gaan beginnen met geld sparen en onderzoeken waar je heen wil. Als je gelukkig en gezond wil zijn, dan kun je onderzoeken welke stappen je kunt zetten om je welzijn te verbeteren.

Onthoudt wel: een droomleven komt je niet zomaar aanwaaien. Ongeacht je droom, je doel, zul je hier altijd voor moeten blijven werken. Maar het is mogelijk, echt waar. Dus geef niet op en begin er vandaag nog aan te werken!

Het belang van het stellen van doelen

Zoals ik eerder al zei, om je droomleven te kunnen leven zul je eerst duidelijk moeten hebben wat jouw dromen zijn. Zodra je dit duidelijk hebt kun je namelijk doelen stellen om dit droomleven te bereiken. Deze doelen geven je een richting die je aan kunt houden in het leven. Aan de hand van deze doelen kun je voor jezelf meten of een bepaalde stap je dichter bij je droomleven gaat helpen of niet. Het stellen van doelen kan je ook helpen om de motivatie hoog te houden.

Doelen kunnen heel uiteenlopend zijn. Persoonlijk of zakelijk. Groot of klein. Doelen voor op de lange termijn of de korte termijn.

Het is belangrijk om goed na te denken over je doelen. Vervolgens kun je ze opdelen in kleinere, overzichtelijkere doelen. We zijn al gauw geneigd om grote doelen te stellen. Maar het stellen van te grote doelen kan demotiverend werken omdat het einddoel te ver weg ligt. Het opdelen van dit grote doel in kleine doelen, werkt juist motiverend omdat je iedere keer een stapje dichterbij komt. Rome is tenslotte ook niet in een dag gebouwd.

droomleven reizen

Hoe u kunt genieten van uw droomleven

Je droomleven is altijd haalbaar. Daar ben ik echt van overtuigd. De kunst is alleen om ervan te genieten en niet direct alweer naar het volgende te streven. Een aantal tips die je hierbij kunnen helpen:

  1. Stel realistische doelen waar je naartoe kunt werken. En wees niet bang om ze bij te stellen als dat nodig is, of als je dat wilt. Een doel wat je nu hebt, hoef je over 2 jaar of 6 maanden niet nog steeds als doel te hebben.
  2. Leef in het nu. Geniet van ieder moment wat nu is, in plaats van alleen maar vooruit te kijken.
  3. Sta open voor nieuwe ervaringen en nieuwe mensen. Van iedereen en alles kun je wat leren als je er voor open staat.
  4. Doe dingen waar jij blij van wordt. Als jij een doel stelt, waar jij zelf niet blij van wordt, waarom stel je dat doel dan? Dan is het dus niet jouw droomleven.
  5. Wees dankbaar voor waar je staat. Kijk eens terug naar waar je vandaan komt en wat je allemaal al hebt bereikt.
  6. Vergelijk jezelf en jouw leven niet te veel met dat van anderen. Jij maakt jouw reis naar jouw droomleven, niet die van iemand anders. Iedereen is uniek en dus ook iedereen zijn droom is uniek.
  7. Neem het leven niet te serieus. Maak lol, heb plezier en geniet van het moment!

Conclusie

We zijn allemaal uniek en hebben dus ook allemaal een ander droomleven. Sommigen dromen ervan om rijk en succesvol te zijn, anderen dromen ervan om een verschil te kunnen maken in de wereld.

Wat jouw droomleven ook inhoudt en hoe dat er ook uitziet, het is belangrijk om te onthouden dat jij jouw droom werkelijkheid kan laten worden. Alles wat je nodig hebt zit in jou. Wees niet bang om groots te dromen.