Ga naar de inhoud

Het is (bijna) LENTE!

Wanneer begint de lente?

Morgen of overmorgen of toch al 1 maart? Wanneer begint nou de lente in 2021? Volgens Google begint de astrologische lente op het noordelijk halfrond (jep, daar waar Nederland ligt) op 20 maart dit jaar. Morgen dus! De meteorologische lente is echter al op 1 maart begonnen.

Wanneer de lente begint is dus eigenlijk ook maar net welke telling je vast houdt. Al met al maakt het natuurlijk niet zoveel uit. Het is niet alsof het weer ineens denkt; oh fuck het is 21 maart al 1 dag lente nu moet ik wel lente weer vertonen. Nope. That ain’t gonna happen. Helaas.

Maar laten we vooral het positief inzien. MORGEN IS HET AL LENTE. JIPPIE. Hoe fijn is dat, jongens?! Ik heb er echt weer heel erg naar uitgekeken. Zoals ik al zei, het is natuurlijk niet een harde deadline ofzo. Maar gewoon het weten dat het lekkere weer er weer aankomt. De temperaturen weer wat omhoog zullen gaan.

Positief gevoel

De lente geeft mij echt een positief gevoel. De zon gaat weer meer schijnen, en langer. De temperaturen gaan omhoog. Bomen komen weer in bloei en dieren beginnen met hun jonkies op de wereld te zetten. HEERLIJK. Ik kan echt niet wachten tot ik weer buiten in de tuin kan zitten in het zonnetje met een boek en een lekker kopje koffie. Of dat we weer op een zondagmiddag met een borrel (alcoholvrij wel voor mij deze lente..) en wat lekkere hapjes buiten in het zonnetje kunnen genieten.

lente borrel buiten

Wolf wordt aankomende juli alweer twee, en hij is nu druk bezig met het (zelf) buiten spelen ontdekken. Ze zijn bij de opvang veel buiten, als het weer het toelaat, en hij is hier thuis ook al een keer samen met de andere buurtkindjes wezen buiten spelen zelf. Zo leuk om daar naar te zitten kijken! Onze buurtkindjes zijn allemaal wel wat ouder dan Wolf, die zitten allemaal al op de basisschool, maar Sander was ook even mee naar buiten en hij was heerlijk met de grotere kindjes aan het meedoen. En zij gingen op hun beurt Wolf weer nadoen wat voor een hilarisch spel zorgde.

En mama kon ondertussen RUSTIG (!!) koken, top geregeld als je het mij vraagt.

Zelf proberen we ook veel met Wolf naar buiten te gaan. Als het weer het een beetje toe laat lekker naar een speeltuin, en zeker ook iedere dag wel een wandeling waarbij hij voor nu nog even lekker in de wandelwagen zit. Nu de temperaturen weer wat meer oplopen kunnen we ook weer makkelijker eens de fiets pakken. Zolang het niet te koud is vindt hij dat ook helemaal prima namelijk.

Het nieuwe normaal?

Wat alleen nog een kleine, voor mij, domper op de lente en het lekkerdere weer legt is natuurlijk onze grote vriend Corona. Terrassen zijn nog niet open en ook andere (buiten) activiteiten gaan nog niet door, of in ieder geval niet hoe we ze gewend waren. Een dierentuin of buitenspeeltuin (zo’n grote, net geen attractiepark zeg maar..) zijn natuurlijk nog niet open. Maar ik heb goede hoop dat deze met het oog op het betere weer binnenkort weer (beperkt) open mogen.

En anders gaan we gewoon op zoek naar andere leuke activiteiten om te doen, hoor! Zo is het ook wel. Ik laat me niet kennen door Corona en de beperkingen daardoor. Soms wel, dan heb ik even een baal-momentje. Maar over het algemeen kunnen we er toch wel iets positiefs van maken.

Het is (bijna) LENTE!

Tips

Als je nog tips hebt voor wat écht hele leuke (lente) uitjes zijn, ben ik heel benieuwd! De paasdagen komen er natuurlijk ook weer aan. Vroeger gingen wij dan wel vaak met pasen wandelen in een bos/natuurgebied in de buurt waar ook een schaapskooi was, en op 2e Paasdag mocht je daar altijd met de pasgeboren lammetjes komen knuffelen. Zulke dingen lijken mij dus ook heel leuk om nu weer met Wolf te gaan doen, maar ik ben bang dat dat dit jaar nog niet door kan gaan in verband met Corona.. Andere leuke ideeën voor een bijna 2 jarige of juist alleen papa en mama zijn zeker welkom!

Zelf wil ik als tip meegeven om echt gewoon te proberen te genieten! Een (klein) kind heeft niet zo heel veel nodig, dus probeer juist optimaal gebruik te maken van de tijd die je samen hebt en te kijken naar wat er allemaal wel kan! Met vrienden op een terras lukt nu misschien niet, maar een wandeling met allebei een thermoskan koffie / thee mee kan wel! Of een leuke stadswandeling waarbij je onderweg bij de horeca het een en ander afhaalt.. Denk in mogelijkheden!