Ga naar de inhoud

Klussen-lijst in en om ons huis

Wat willen wij allemaal in huis nog doen? Als Wolf een weekend uit is logeren komt bij ons vaak ook de to-do – lijst vol met klussen weer tevoorschijn. Op dat (mentale) lijstje staan een hele hoop zaken die wij graag nog in en om het huis willen doen. Klussen aan het huis, maar ook kleinere dingen zoals de kledingkast opruimen. Om onszelf eens een schop onder de kont te geven, hopelijk, neem ik jullie eens mee in de grote klussen op deze lijst met wat wij willen doen en wellicht ook waarom. En waarschijnlijk vergeet ik nog heel veel dingen op de lijst te zetten, zoals altijd…

Badkamer verbouwing

Onze badkamer is echt hoognodig aan een verbouwing toe. Het schimmel groeit over het plafond en zorgt er ook voor dat het plafond langzaam aan afbrokkelt(?). Daarnaast is de gehele badkamer gewoon erg verouderd en aan vervanging toe. Voor de vorige bewoners, wij wonen nu bijna 2,5 jaar in dit huis, was dit ook het eerste volgende grote punt wat zij zouden aanpakken.

We zijn er nog niet helemaal over uit hoe en wat we het precies willen. Het is echt maar een kleine ruimte, waar gelukkig wel ruimte is voor een douche, wastafel én tweede toilet, dus we hoeven ook niet iets heel bijzonders. Daar komt bij dat we ook geen oneindig budget hebben voor deze verbouwing en het dat simpelweg ook gewoon niet waard vinden. Maar de groeiende schimmel is wel een serieus teken dat er wat moet gaan gebeuren.

klussen inspiratie badkamer
Badkamer inspiratie

In de badkamer zit ook een mechanische ventilatie aangesloten, alleen deze wordt bediend vanuit de keuken. Nou douchen wij meestal ’s ochtends en is het nogal onhandig om dan eerst naar beneden, de keuken, te lopen om de mechanische ventilatie aan (harder) te zetten en dan weer terug naar boven te lopen om te gaan douchen. Conclusie: dit gebeurt niet en voila: veel te veel vocht in de badkamer en dus groeiende schimmel. Ik zou dan ook graag willen kijken of het een optie is om een schakelaar voor de mechanische ventilatie in de badkamer te plaatsen.

Vervangen van enkelzijdig glas

Het grootste deel van onze woning heeft, gelukkig, al wel dubbel glas. Er zijn alleen een aantal kleine raampjes die nog enkel glas zijn en ook het glas in de deuren. Deze willen we uiteraard vervangen door dubbel glas en daarnaast willen we meer ventilatieroosters aanbrengen in de ramen. En een aantal ramen moet überhaupt vervangen worden. Zo is het raam op de badkamer een raampje wat alleen maar naar buiten draait. Ik zou hier graag een ventilatierooster inhebben en een draai-kiep raam van laten maken.

Hier plaats ik wel een kleine kanttekening bij, want voor deze klus zijn er al offertes opgevraagd, hier hebben we alleen nog geen reacties op gekregen.

Slaapkamer afmaken

In verband met de komst van baby nr. 2 zal er een slaapkamer wissel plaats vinden. Wij gaan naar een slaapkamer die nu als kledingkamer wordt gebruikt, Wolf naar onze slaapkamer en de baby komt dan op de babykamer (nu nog Wolf zijn slaapkamer). Nou is onze toekomstige slaapkamer als kledingkamer prima, maar alle muren zijn nog wit bijvoorbeeld en voor de ramen hangen kant-en-klaar niet verduisterende gordijnen die eigenlijk net niet passen. Voor op de kledingkamer prima, voor onze slaapkamer niet.

slaapkamer inspiratie
Slaapkamer inspiratie

Omdat de zon het grootste deel van de dag op die kant van het huis schijnt, willen we misschien ook wel screens voor de ramen laten plaatsen of eventueel rolluiken (maar dat vinden we eigenlijk niet zo heel erg mooi..). Als we rolluiken laten plaatsen, zijn verduisterende gordijnen natuurlijk niet zo hard meer nodig. Maar passende gordijnen moeten er echt wel komen. Daarnaast is de kledingkast die daar nu staat te groot in combinatie met ons bed, dus er moet ook een nieuwe kledingkast komen. We willen graag een kleurtje op een van de muren en de plinten zijn nog net niet overal af. O ja, en de vensterbank moet nog vervangen worden.

Het zijn niet allemaal grote klussen zoals je leest, maar het moet toch even gebeuren. En sommige dingen beginnen bij eens wat opmeten of offertes aanvragen, maar goed.. Zo zijn er een hoop klussen die nog gebeuren moeten worden haha.

Aan onze huidige slaapkamer, Wolf zijn nieuwe dus, en de babykamer hoeft eigenlijk niets te gebeuren. Er zal een nieuw bedje moeten komen voor de baby en zo zijn er vast nog een paar kleine dingetjes. Misschien willen we wel voor een van de 2 (of allebei..) een ander kleurtje op de muur, maar het hoeft niet. De kamer zijn netjes afgewerkt zoals ze nu zijn. Wel zal er een nieuwe kledingkast voor Wolf moeten komen!

KlussenKlussen

Voorzolder

De voorzolder is eigenlijk al voor het grootste gedeelte af, er zijn gewoon nog een paar relatief kleine dingen die daar moeten gebeuren. Zo is de voorzolder bij ons een gedeeltelijke opslagruimte geworden, en willen we daar graag een paar mooie stevige stellingkasten neerzetten zodat het wat netter opgeruimd kan worden. Ook wil ik graag het raampje op de voorzolder vervangen hebben, maar deze valt onder het kopje ‘Vervangen enkelzijdig glas’.

Voor- en achtertuin

Deze willen we ook graag goed aanpakken. In onze achtertuin staat een heel ruim schuurtje, maar die is helaas niet goed in elkaar gezet (door de vorige bewoners) waardoor het lekt en onze fietsen daar eigenlijk ook niet echt goed staan. Verder is de achtertuin vooral van steen, kleine steentjes waar veel onkruid tussen (kan) groeien. Dit willen we graag ook anders. We hebben niet zo’n hele grote achtertuin dus de mogelijkheden voor wat wij wel allemaal willen zijn wat beperkt, maar toch moet het even anders.

tuin inspiratie

We willen achterin de tuin een nieuw (kleiner) schuurtje met daaraan vast een overkapping waar we lekker bijna het hele jaar door kunnen zitten. Aan een kant tegen de schutting met de buurvrouw aan zouden we graag een kleine border willen waar we wat mooie bloemen en planten in kwijt kunnen (bij- en vlinder vriendelijk!). Tegen het huis aan ‘gewoon’ een terras waar we lekker kunnen barbecuen en eten in de zomer. Tussen het terras en het schuurtje / de overkapping in overwegen we nog om een grasveldje aan te leggen, maar dit moeten we denk ik nog even een keer goed uitmeten en tekenen..

In grote lijnen heb ik het dan volgens mij wel gehad. Er zijn echt nog wel wat meer klussen die gedaan moeten worden, zo moet de gang nog een keer opnieuw geverfd worden en zouden we het toilet beneden ook wel een keer willen vernieuwen. Maar dit zijn wat minder grote klussen en die wat minder haast hebben, voor ons.

Wil je op de hoogte blijven van onze klus-avonturen? Volg me dan op Instagram.