Ga naar de inhoud

Favo-Foodies

Hi!

Ik houd ontzettend veel van eten. Ongezond eten, maar ik zou ook niet zonder gezond eten kunnen leven. Ik kan écht oprecht genieten van een bord vol groenten of fruit. Héérlijk. Maar een frietje of pizza is zo op zijn tijd ook haast wel goddelijk. Ik vind het leuk om zelf eten te maken maar ook om weg te kwijlen bij foto’s van eten dat door anderen is gemaakt. Vandaag deel ik dan ook met jullie mijn favo-foodies!

foodie1

Met stipt op nummer één! Ik vind Nina en Elise en hun recepten echt te gek! Wanneer ik geen inspiratie heb voor het eten, en geen zin heb in altijd-goed-alternatief gebakken aardappeltje met groenten, neem ik altijd even een kijkje op hun blog! Ik neus even door de receptenindex, zoek op een ingrediënt en kom zo altijd wel weer tot wat inspiratie voor een gerecht! Heerlijke gerechten, duidelijke recepten, door iedere keukenprins(es) of not-so keukenprins(es) te maken en gegarandeerd een succes! Oh en ook als je vega of vegan bent denken ze aan je :-). Deze stoere chicks hebben hun eerste boek al uitgebracht en zijn bezig met een tweede kookboek, I can’t wait! En daar naast runnen ze nu ook een tweede blog, chickslovehappiness. Je kunt trouwens niet alleen voor recepten bij ze terecht, maar ook voor restaurant-reviews en leuke food-hotspots!foodie2

 

Deze stoere chick gaat ook een boek uit brengen! Namelijk het guilty-pleasure kookboek. Hoe gaaf! Ik kan nu al niet wachten op het boek en heb ontzettend veel zin om daar uit te gaan koken en bakken. Voor vega/vegan recepten moet je misschien niet zo snel naar haar toe gaan, maar wél voor recepten met vlees, vis en heel veel lekkere baksels! Zeker een aanrader en ik vind de wat-stond-er-op-tafel-weekoverzichten ook altijd erg leuk en interessant om te lezen! Doe ik ook gelijk weer wat inspiratie op voor de komende week ;-).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SkEa9g60_8M&w=560&h=315]

Als je écht leuke food-video’s wilt zien waarbij je spontaan begint te kwijlen raad ik je aan om de video’s van Frances te gaan bekijken! Echt een dikke vette aanrader. Frances kookt zo af en toe ook vegetarisch, geeft je tips over hoe je nou bijvoorbeeld makkelijk een ei scheidt, bakt de lekkerste en leukste dingen en laat je ook een kijkje achter de schermen zien! O, én ze houdt wel van wat zelfspot door mooie screenshots of bloopers te delen. En ik houd wel van een beetje leedvermaak, hihi.

foodie3

Wat een heerlijke down-to-earth chick is Leonie! Haar katers en anti-kater food krijg je gewoon via instagram mee, en als ze eens uit een pakje kookt durft ze dit ook heus te melden. Haar recepten zijn voor iedereen te begrijpen en door iedereen te maken. Wanneer je eens een ingredient over hebt type je deze gewoon in de zoekbalk in en je krijgt een waslijst aan recepten terug. Aanrader voorsimpele, maar lekkere recepten!foodie4

 

Het artikel wat ik overduidelijk het meest bezoek (omdat ik gewoon niet kan onthouden hoe heet de oven moet en hoelang ze erin moeten) op Pauline haar website is die van de geroosterde kikkererwten. Onlangs heeft ze haar tweede boek uitgebracht en deze is ook weer een groot succes! Ze deelt niet alleen grote-mensen-recepten, maar ook kids-proof recepten en food-hotspots.

Van deze foodies ben ik stuk voor stuk groot fan! Ik zou graag hun inspiratie hebben als het aankomt op eten, en kijk daarom ook zeer regelmatig terug op deze blogs. Niet ieder artikel/recept lees ik direct, maar zoek ik bijvoorbeeld terug als ik iets met een specifiek ingrediënt wil maken. Ik wil deze foodies jullie niet onthouden en hoop stiekem een beetje dat jullie niet zo kwijlend rondkijken op hun blogs als dat ik doe. Ik krijg alweer honger bij het typen van dit artikel!

Waar kijken jullie graag voor eet-inspiratie? Welke foodies volgen jullie en moet ik ook écht gaan volgen? Ik heb nooit genoeg van lekker eten!

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *