Ga naar de inhoud

Haar doneren

Hi!

Je hebt gisteren op mijn Instagram misschien al onderstaande sneak peek gezien. Had je ook door wat het is? Of heb je het nu door? Kijk snel mee!haar1

Jaaaaa, hartstikke goed geraden! Ik heb mijn haar gedoneerd. Ja, echt! Mijn geliefde lange blonde plukken zijn eraf. Pats boem, foetsie. Nou, niet écht foetsie natuurlijk. Ze zijn in een vlecht, samen met nog heel veel andere vlechten, opgestuurd naar de Nederlandse Haarstichting. Ik mocht de vlecht zelf opsturen, maar heb dit door de kapper waar ik ben geknipt, Maress in Groningen, laten doen.

Ik heb besloten om mijn haar aan de Nederlandse Haarstichting te doneren in plaats van aan Stichting Haarwensen , omdat de Nederlandse Haarstichting er is voor iedereen met wat voor soort haarproblemen dan ook. Dit is erg breed en op deze manier kunnen ook héél veel mensen geholpen worden met het gedoneerde haar. En daar ben ik blij mee! Ik wil hiermee niet zeggen dat Stichting Haarwensen geen goede, of een stomme stichting is, absoluut niet! Ik vind het werk van Stichting Haarwensen minstens zo belangrijk en goed. Stichting Haarwensen richt zich op kinderen tot en met 18 jaar. Ik wou graag een breder publiek kunnen helpen, vandaar dat ik voor de Nederlandse Haarstichting heb gekozen.

Wil jij ook je haar doneren? Kijk dan even op de sites van beide stichtingen, kies de stichting uit waar jij je goed bij voelt en doneer! Ik ben ontzettend blij dat ik het heb gedaan en vertel ook tegen iedereen vol trots dat ik niet ‘zomaar’ mijn haar heb geknipt, maar het gedoneerd heb!

Omdat ik snap dat je nu natuurlijk ontzettend nieuwsgierig bent geworden naar hoe het was en hoe het nu is heb ik onderstaande foto’s laten maken en die deel ik graag met jullie.

haar2

Lachen als een boer met kiespijn.. Oh wat vond ik het spannend. Ik kwam eigenlijk alleen maar bij de kapper om te vragen of ik het al kon doneren (of het al lang genoeg was)!

haar3

‘Weet je het zeker?’ ‘Nee, maar doe maar gewoon’

haar4

Lachen als een boer met nog veel meer kiespijn. Ohhh mijn haar!! Het is zo kort ineens. Maar mijn vriend vindt het gelukkig heel erg leuk staan, ik zelf ook wel en het valt gelukkig nog op mijn schouders. Voelt wel direct een stuk lichter aan mijn hoofd.

haar5

Tadaaa, dit is dan het uiteindelijke resultaat van de kapster! Ik ben er blij mee. Het is weer even wat anders, ik had het al jaaaren lang. Ik krijg alleen maar positieve reacties en ik heb het voor een goed doel gedaan.

haar6

Deze foto is nu, een paar weken later, en ik moet zeggen: het groeit als een tierelier.

Ik heb dus mijn haar gedoneerd en ik ben er erg blij mee! Ik blij, iemand anders blij, iedereen gelukkig! Hoop ik dan maar.. Ik kan het iedereen aanraden om te doen, alleen al om het goede gevoel wat je er van krijgt. Ik heb mijn haar in een schuine bob laten knippen waarbij de voorste plukken nog gewoon op mijn schouders vallen. Het valt mij allemaal reuze mee en ik dacht dat ik meer in shock zou zijn geweest. Dikke vette aanrader dus!

Heb jij al wel eens je haar gedoneerd? Of zou je het wel eens willen doen? Of ken je toevallig iemand die via een van beide stichtingen een pruik heeft mogen ontvangen? Laat het me weten in de comments, ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen!

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *