Ga naar de inhoud

IKEA op de duurzame tour

Afgelopen woensdag kwam IKEA met een persbericht uit. IKEA gaat vanaf 18 mei in Nederland vegetarische balletjes serveren naast de al bekende Zweedse gehaktballetjes. De uitrol van de vegetarische balletjes is woensdag al begonnen in IKEA restaurants over de hele wereld. Wil je meer weten over de vegetarische balletjes en verdere duurzame plannen van IKEA? Lees dan verder!ikea1

IKEA wil met de GRÖNSAKSBULLAR de eerste stap naar en gezonder en duurzamer aanbod in haar restaurants zetten. Deze vegetarische balletjes bestaan volledig uit groenten en hebben hierdoor een lagere ecologische voetafdruk. Naast de GRÖNSAKSBULLAR introduceert IKEA vanaf 18 mei ook de KYCKLINGBULLAR in haar Nederlandse restaurant. De KYCKLINGBULLAR zijn balletjes gemaakt van kip. Beide balletjes zullen hetzelfde gaan kosten als de Zweedse gehaktballetjes en zullen ook te koop zijn in de Swedish Food Markets van IKEA.

ikea2

De balletjes zijn niet de enige verandering die IKEA gaat brengen in hun Food organisatie. IKEA wil de volledige Food organisatie naar een hoger niveau tillen door veranderingen door te voeren op het gebied van gezondheid, duurzaamheid, beleving en natuurlijk ook door hun personeel goed opgeleid te houden.

Het volledige persbericht lees je hier.

Wat vind jij ervan dat IKEA nu ook vegetarische en kip balletjes gaat serveren? Een goede stap of een stap te ver van hun “roots” vandaan? Ik vind het een goede stap om hun (vegetarische) menu uit te breiden. Ik ben erg benieuwd en ga de vegetarische balletjes zeker proeven vanaf 18 mei!

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *