Ga naar de inhoud

Mijn top 3 series in 2015

Hi!series 1

Ik ben dól op series. Ik verlies mezelf er altijd helemaal in, en heb altijd het gevoel dat ik de hoofdrolspeler(s) ook écht ken. Alsof het mijn vrienden zijn, alsof ik zelf in de serie meespeel. Dat vind ik ook direct het grote voordeel van series ten opzichte van een film, je leert de hoofdrolspelers veel beter kennen dan in zo’n (relatief) korte film. Vandaag vertel ik je wat meer over de series die ik op dit moment kijk. Waar ze over gaan en wat ik er van vind. Misschien ken je de series al wel, misschien ook nog niet en wie weet ga jij ze na dit artikel ook volgen!

SERIE 1: HOW I MET YOUR MOTHER

We beginnen met mijn all-time favourite: How I met your mother. Wat is dit een heerlijke serie zeg! Misschien vind ik hem wel leuker dan Friends, alhoewel ik Friends nog nooit vanaf het begin af aan heb gekeken. Dit is ook een typisch voorbeeld van wat ik zonet al beschreef. Ik heb het gevoel dat ik de hoofdrolspelers van deze serie echt ken en ik ook echt met hen bevriend ben.
https://www.youtube.com/watch?v=6TWH-mHnTyI
In How I met your mother verteld Ted Mosby, de hoofdrolspeler, aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Dit doet hij in het jaar 2030, en hij begint te vertellen met het jaar 2005. Ted neemt je mee in zijn (wanhopige) zoektocht naar de ware, waarin hij meerdere vriendinnen krijgt, bijna trouwt en uiteindelijk toch echt de ware ontmoet. Je volgt niet alleen Ted, maar ook zijn beste vrienden Marshall, Lily, Barney en Robin. Deze serie heeft 9 seizoenen en in de 9 seizoenen leer je de vriendengroep door en door kennen en maak je al hun lief en leed mee. Momenteel ben ik (nog steeds) met seizoen 9 bezig, simpelweg omdat ik gewoon niet wil dat het stopt! Ik stel het echt zoveel mogelijk uit, hoewel ik aan de andere kant juist alle afleveringen in een ruk achter elkaar wil zien omdat het zo’n leuke serie is. Als je houdt van (soms wat flauwe) humor dan is dit echt een serie die je moet zien. Niet te zwaar, lekker luchtig en vooral bomvol humor. De afleveringen duren zo’n 20 minuten wat het ook ideaal maakt om voor het slapen nog even gauw een aflevering te kijken (al blijft dat bij mij meestal niet bij één…)

SERIE 2: ONCE UPON A TIME

Iets heel anders dan How I met your mother, maar zeker ook een groot favoriet van mij: Once upon a time. Dit vind ik ook zó’n leuke serie! Zeker als je van sprookjes houd is dit een aanrader. Let wel: in deze serie worden de sprookjes niet altijd verteld zoals wij ze kennen en blijkt dat sprookjes soms veel meer gruwel bevatten dan wij dachten. Ik vind de serie ook echt heel erg mooi gemaakt. Sprookjes bestaan natuurlijk niet, en in sprookjes gebeuren dingen die helemaal niet kunnen, dus om dit zo realistisch over te brengen als in deze serie gebeurt vind ik erg knap!
https://www.youtube.com/watch?v=Rga4rp4j5TY
In Once upon a time volg je het verhaal van Emma Swan. Emma is een wees met een verleden dat niet helemaal van een leien dakje is verlopen. Op haar 28 jarige verjaardag staat er een 10-jarig jongentje voor haar deur. Deze jongen, Henry, is haar zoon die ze 10 jaar geleden ter adoptie heeft afgestaan. Hij heeft haar hulp nodig. Hij gelooft namelijk dat het stadje waar hij in woont, Storybrooke, al zo’n 28 jaar in tijd stil staat. Hij gelooft dat zijn stadsgenoten allemaal figuren uit zijn sprookjesboek zijn en dat Emma de dochter is van Sneeuwwitje en prince charming en 28 jaar geleden naar de ‘echte wereld’ is gestuurd om aan de vloek van de boze koningin te ontsnappen en zo de sprookjesfiguren te redden. Er is namelijk een vloek over de betoverde bos uitgesproken door de boze koningin waardoor alle sprookjesfiguren hun geheugen over hun vroegere ik kwijt zijn en in de tijd stil staan. Emma weigert Henry’s verhaal te geloven, maar wanneer ze hem terugbrengt naar Storybrooke merkt ze dat er toch meer achter het stadje schuilt dan in eerste instantie lijkt. Benieuwd hoe dit verder gaat? Ga dan zeker even kijken! Ik garandeer je dat je aan je stoel vastgekluisterd blijft zitten, zo spannend. Het 4e seizoen word t momenteel uitgezonden in Amerika dus je kan nog even vooruit kijken!

SERIE 3: THE LAST SHIP

Om lekker afwisselend te blijven heb ik nog een heel andere serie voor jullie: The Last Ship. The Last Ship is een, in Nederland, niet zo bekende serie die wel direct mijn aandacht trok. Het is een meer actie-serie die, wederom, erg goed gemaakt is. Enig klein nadeel vind ik dat het eerste seizoen, wat vorig jaar uitkwam, maar 10 afleveringen heeft. Ik kan dan ook niet wachten tot seizoen 2 op 21 juni begint!
https://www.youtube.com/watch?v=4gZ6bpIjeLs
In the Last Ship wordt marine schip ‘Nathan James’ op een onderzoeksmissie in het Noordpool gebied gestuurd. Wetenschapper Rachel Scott begeleidt hierin. Wanneer zij op het ijs onderzoek aan het doen is worden ze aangevallen door een aantal mannen. Eenmaal terug op het schip wil commandant Tom Chandler weten wat er precies aan de hand is. Een aantal maanden geleden is een dodelijke ziekte uitgebroken waarvan ze dachten dat ze die onder controle hadden en een medicijn tegen hadden. Dit blijkt niet zo te zijn. Scott is ervan overtuigd dat het missende ingrediënt voor het medicijn zich in het Noordpoolgebied bevindt. Omdat het een geheime onderzoeksmissie zou zijn heeft de bemanning al die maanden geen contact met het thuisfront gehad. Scott wel en nu blijkt dat de ziekte al over de hele wereld verspreid is. Chandler probeert de president van Amerika te bereiken maar komt erachter dat de president en vice-president al zijn overleden en de Amerikaanse regering ook niet lang meer stand houdt. De huidige president vertelt hem dat hij en zijn bemanning voor nu veilig zijn, maar dat ze Scott moeten beschermen tijdens haar zoektocht naar het medicijn. Zij is de enige hoop die er nog is op het blijven voortbestaan van de mensheid. Uiteraard zijn er meer kapers op de kust en die doen er ook alles aan om het geneesmiddel in handen te krijgen. In de serie volg je de zoektocht naar het medicijn en het overleven van deze dodelijke ziekte. Deze serie houdt je spanning tot het einde vast!

Wat vinden jullie van deze series?

Zijn jullie ook zo dol op series? Kende je deze series al of volgde je ze wellicht al? Welke serie moet ik volgens jou ook echt gaan volgen? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *